Τεχνικές

Κύριοι στόχοι της θεραπείας

Η αποκατάσταση της υγείας των ιστών συμπεριλαμβανομένης της περιτονίας και η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των ασθενών.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, η θεραπεία κινείται γύρω από α) την γρήγορη αντιμετώπιση του πόνου με φυσικές μεθόδους, β) την στοχευμένη θεραπεία για εξυγίανση των ιστών, γ) την εξισορρόπηση του σώματος με θεραπευτική άσκηση και επανεκπαίδευση σε σωστά πρότυπα κίνησης και δ) την συμβουλευτική των ασθενών για την ενίσχυση της υγείας τους και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

ERGON Technique

H ERGON Technique είναι μια καινοτόμος εξειδικευμένη θεραπευτική τεχνική για θεραπεία μυοσκελετικών παθολογιών και αθλητικών κακώσεων. Εφαρμόζεται με ειδικό εξοπλισμό, τα Ergon Tools από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές.

Θεραπεία Tecar

Η θεραπεία Tecar με το μηχάνημα INDIBA® activ βασίζεται σε πατενταρισμένη τεχνολογία ραδιοκυμάτων και συνδυάζεται με πρωτόκολλα θεραπευτικών χειρισμών και κινητοποιήσεων για να προσφέρει ταχύτερη επούλωση των ιστών, μείωση του πόνου και σύντομη επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα.

Mulligan Concept

To Mulligan Concept αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα χειροθεραπείας (Manual Therapy). Αντιμετωπίζει μυοσκελετικά προβλήματα με τεχνικές ανώδυνης κινητοποίησης των αρθρώσεων για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και την εξάλειψη του πόνου.

Ackermann

Η Μέθοδος Ackermann αποτελεί ένα σύστημα εφαρμοσμένων οστεοπαθητικών και χειροπρακτικών χειρισμών για την ανακούφιση και την αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών.

Kinetic flossing

Η τεχνική Kinetic Flossing αποτελεί μια καινοτόμα θεραπευτική τεχνική που περιλαμβάνει ειδικούς ελαστικούς ιμάντες, υλικού καοτσούκ-λάτεξ, οι οποίοι εφαρμόζονται στο ανθρώπινο σώμα για τη θεραπεία μυοσκελετικών και νευρο-μυοσκελετικών παθήσεων.

Leukotaping method

Η μέθοδος Κινησιοπερίδεσης είναι μια τεχνική αποκατάστασης που σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη διαδικασία φυσικής αποκατάστασης του σώματος, παρέχοντας στήριξη και σταθερότητα μέσω της καλύτερης αίσθησης της κίνησης (κιναισθησία) στους μύες και τις αρθρώσεις χωρίς να περιορίζει το εύρος κίνησης του σώματος.

Μέθοδος Stecco

Η τεχνική βασίζεται στην κινητοποίηση της περιτονίας του σώματος και πρόκειται για ένα ολιστικό σύστημα μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης, σε όλο το ανθρώπινο σώμα.

Cupping therapy

Το cupping therapy ή θεραπεία ξηρής βεντούζας είναι μια αρχαία μορφή εναλλακτικής ιατρικής, στην οποία ο/η θεραπευτής εφαρμόζει στο δέρμα για λίγα λεπτά βεντούζες για να δημιουργηθεί αναρρόφηση.

Διαδερμικός μαγνητικός διεγέρτης

Εισάγει μια νέα μέθοδο θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων όπου με τη χρήση πολύ ισχυρών παλμικών μαγνητικών πεδιών έως 3Τesla (=30.000Gauss), επιτυγχάνεται η εξ’επαγωγής (από απόσταση) διέγερση των ιστών του σώματος.

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μία ανώδυνη θεραπευτική μέθοδος με τη χρήση ειδικών λεπτών βελόνων κατασκευασμένων με ιατρικές προδιαγραφές.

Game Ready

Σύστημα κρυοθεραπείας με ταυτόχρονη διαλείπουσα συμπίεση. Βασίζεται στον επαναστατικό συνδυασμό διαπιστώσεων μέσα από την κλινική πράξη και πρωτοκόλλων καλών πρακτικών φυσικοθεραπείας.

NormaTec

Πρόκειται για πατενταρισμένη μέθοδο συμπίεσης που χρησιμοποιεί τη στατική συμπίεση για τη μεταφορά ρευστού από τα άκρα μέσω της τεχνολογίας Pulse.

Compex

Αποτελεί την πιο διαδεδομένη παγκοσμίως τεχνολογία ηλεκτρικής διέγερσης των μυών (EMS). Είναι γνωστή και ως ηλεκτρομαγνητική νευρομυϊκή διέγερση (NMES), μυϊκή διέγερση ή e-stim.

Shock wave treatment

Η θεραπεία κρουστικών κυμάτων επιτρέπει μία υψηλή μεταφορά ενέργειας στους ιστούς, με αποτέλεσμα την βαθύτερη επίδραση στους ιστούς και βέλτιστα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής στα ~4 ξεχωριστά δωμάτια θεραπείας~ που διαθέτουμε. Έτσι, οι ασθενείς έρχονται σε επαφή μόνο με τον θεραπευτή τους. Προσφέρουμε ολιστική αντιμετώπιση των παθολογιών κάθε ασθενούς. Κύριοι στόχοι της θεραπείας είναι η αποκατάσταση της υγείας των ιστών συμπεριλαμβανομένης της περιτονίας και η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των ασθενών.

Κωνσταντίνος ΜυλωνάςΦυσικοθεραπευτής

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι και συνδεθείτε μαζί μας για να λαμβάνετε νέα μας, ενημερωτικό υλικό και ό,τι καινούριο προκύψει στην ERGON PHYSIO CENTER.