Θεραπευτική Άσκηση

θερπευτική άσκηση ασθενούς με την επίβλεψη φυσικοθεραπευτή

Τί είναι η θεραπευτική άσκηση?

Η θεραπευτική άσκηση είναι κάθε μορφής ελέυθερη ή υποβοηθούμενη φυσική δραστηριότητα του ατόμου, που περιλαμβάνει κίνηση ενός ή περισσοτέρων τμημάτων του σώματος, με στόχο να συμβάλει στη θεραπεία δυσλειτουργιών και προβλημάτων υγείας. Η θεραπευτική άσκηση οφείλει να είναι επαναλαμβανόμενη και να εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσέγγισης θεραπείας. Χρησιμοποιείται σαν συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας από τη συντριπτική πλειοψηφία των ιατρικών ειδικοτήτων.

Πού βοηθάει η θεραπευτική άσκηση στη φυσικοθεραπεία?

Η θεραπευτκή άσκηση συμβάλει στην εξισορρόπηση του σώματος, όταν υπαρχουν ασυμμετρίες στην κίνηση και τη δύναμη. Επίσης, συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκπαίδευση του σώματος σε σωστά πρότυπα κίνησης, που έχουν αλλοιωθεί λόγω δυσλειτουργιών και προβλημάτων υγείας.

Ποιά είδη θεραπευτικής άσκησης υπάρχουν?

Ανάλογα με το προφίλ και ζητούμενο κάθε ασθενούς, μπορούν να καταρτιστούν ποικίλα είδη θεραπευτικής άσκησης.

Αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Πώς ενσωματώνεται η θεραπευτική άσκηση στη θεραπεία στα ERGON Physio Centers?

Στα ERGON Physio Centers γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία της θεραπευτικής άσκησης στη βελτίωση της υγείας, της λειτουργικότητας και της καθημερινότητας των ασθενών μας. Η θεραπευτική άσκηση αποτελεί βασικό πυλώνα της θεραπείας στα ERGON Physio Centers.

Κάθε πρόγραμμα σωματικής άσκησης που καταρτίζεται είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ατόμου με σκοπό την βελτίωση ελλειμάτων στην κίνηση και τη λειτουργικότητα αλλά και της γενικής φυσικής κατάστασης και υγείας. Το πλαίσιο της θεραπευτικής άσκησης (ατομικό ή ομαδικό πρόγραμμα, τύπος / διάρκεια-συχνότητα ασκήσεων) επιλέγεται για κάθε ασθενή με βάση το προφίλ (ηλικιακό, ενδιαφερόντων, τρόπου ζωής) και τις σωματικές δυνατότητες. Κάθε εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικών ασκήσεων πραγματοποιείται αρχικά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του/της θεραπευτή/τριας στην αρχή ή το τέλος της θεραπείας. Για τα ατομικά προγράμματα άσκησης παρέχεται ατομικό αναλυτικό πρόγραμμα ασκήσεων  έντυπης μορφής (εικόνες και περιγραφή ασκήσεων).

Βρείτε Φυσικοθεραπευτήριο

Εξειδικευμένες υπηρεσίες

Department Address

Box 3233 1810 Kings Way King Street, 5th Avenue, New York


+302111132974 
ergonphysioathens@gmail.com

Οι Φυσικοθεραπευτές μας

 • ergonphysio φυσιοθεραπευτής Konstantinos Mylonas

  Κωνσταντίνος Μυλωνάς

  Υπεύθυνος Κέντρου Αθήνας
 • ergonphysio φυσιοθεραπευτής konstantinos fousekhs

  Κωνσταντίνος Φουσέκης

  Υπεύθυνος Κέντρου Αιγίου
 • Παύλος Αγγελόπουλος

  Υπεύθυνος Κέντρου Πάτρας
 • ergonphysio φυσιοθεραπευτής vasilis katsiaounis

  Βασίλης Κατσιαούνης

  Υπεύθυνος Κέντρου Φαρσάλων
 • ergonphysio φυσιοθεραπευτής dimitris panagiwtopoulos

  Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

  Υπεύθυνος Κέντρου Αμαλιάδας