Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος- Υπεύθυνος Κέντρου

O Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι υπεύθυνος του φυσικοθεραπευτηρίου ERGON PHYSIO CENTER – AMALIADA, όπου έρχεται καθημερινά σε επαφή με πληθώρα μυοσκελετικών παθήσεων.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με βαθμό Λίαν Καλώς (7,06). Θέμα της πτυχιακής του εργασίας ήταν η ‘’Επίδραση φυσικών μέσων (κρυοθεραπείας, αθλητικής επιθετικής μάλαξης και του συνδυασμού τους) στην αντιμετώπιση του καθυστερημένου μυϊκού πόνου’’. Η συγκεκριμένη εργασία σημείωσε δύο σημαντικές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων της απονομής βραβείου Ι. Τσακαλώτος 25ου Πανελλήνιου Συνέδριου Φυσικοθεραπείας καθώς και τη δημοσίευσή της στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Physical Therapy in Sport.

Το ενδιαφέρον του για εξειδίκευσή στις μυοσκελετικές παθήσεις τον οδήγησε να παρακολουθήσει τα ανάλογα σεμινάρια. Έτσι, έγινε πιστοποιημένος θεραπευτής μαλακών μορίων με ειδικό εξοπλισμό (IASTM) της ERGON Technique. Επίσης, είναι πιστοποιημένος χειροπράκτης και χειροθεραπευτής, καθώς παρακολουθήσει μετεκπαιδεύσεις του Σουηδικού Κολλεγίου Ackermann με τίτλο ‘’Δομική Οστεοπαθητική και Ήπια Χειροπρακτική’’ και χειροθεραπείας της μεθόδου Mulligan. Τέλος, έχει πιστοποιηθεί στη χρήση και λειτουργία θεραπείας με ραδιοσυχνότητες (Tecar therapy).

Όσον αφορά την εργασιακή του εμπειρία, είχε την ευκαιρία να εργαστεί στο φυσικοθεραπευτήριο του Δρ. Κωνσταντίνου Φουσέκη, Επίκουρου Καθηγητή Φυσικοθεραπείας και συνιδρυτή της ERGON IΑSTM Technique. Εκεί, εργάστηκε στην εφαρμογή θεραπευτικών πρωτόκολλων, που ενσωμάτωναν τα πιο πρόσφατα ευρήματα της επιστημονικής έρευνας για τη θεραπεία ποικιλίας ασθενών με μυοσκελετικές και αθλητικές κακώσεις.

Τέλος, διατέλεσε βασικός φυσικοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Κοροίβου Αμαλιάδας για τα δύο αγωνιστικά έτη 2016-17 και 2017-18, κατά τα οποία η ομάδα αγωνιζόταν στην Basket League και απέκτησε ουσιαστική εμπειρία πάνω σε αθλητικούς τραυματισμούς, λειτουργώντας σε συνεργασία με διακεκριμένους ιατρούς και φυσικοθεραπευτές.