Δημήτρης Ναλμπάντης

Δημήτρης Ναλμπάντης- Υπεύθυνος Κέντρου

Ο Δημήτρης Ναλμπάντης είναι ο υπεύθυνος του φυσικοθεραπευτηρίου ERGON PHYSIO CENTER THESSALONIKI.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Αθλητιατρική.

Στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών του είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση στο Κέντρο Αποκατάστασης ΕΥΕΞΙΑ, στο τμήμα Μυοσκελετικής Αποκατάστασης. Εκεί ειδικεύθηκε στην μυοσκελετική αποκατάσταση και συγκεκριμένα στην αποκατάσταση και επανένταξη των ασθενών στην καθημερινή δραστηριότητα μετά από χειρουργεία Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου και Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής του μετεκπαιδεύτηκε και έγινε πιστοποιημένος θεραπευτής στην αποκατάσταση μαλακών μορίων με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού από ατσάλι (IASTM), της ERGON IASTM Technique. Χρησιμοποιώντας την μέθοδο στην καθημερινή του κλινική πράξη εντάχθηκε από τους δημιουργούς της τεχνικής, τον Δρ. Φουσέκη Κωνσταντίνο και τον Κωνσταντίνο Μυλωνά, στην ομάδα των εκπαιδευτών της ERGON Technique.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του σε μεταπτυχιακό επίπεδο εξειδικεύτηκε στην πρόληψη και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων, στην διαχείριση του μυοσκελετικού πόνου, στην λειτουργική ανατομική και εμβιομηχανική όπως και στην θεραπευτική άσκηση. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό του, μετεκπαιδεύτηκε στη χειροπρακτική του Σουηδικού Κολλεγίου Ackermann με κατεύθυνση την «Δομική Οστεοπαθητική και Ήπια Χειροπρακτική». Έχει επίσης μετεκπαιδευτεί ως πιστοποιημένος χειροθεραπευτής της μεθόδου Mulligan.

Παράλληλα με το μεταπτυχιακό του διετέλεσε βασικός φυσικοθεραπευτής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΞΙΟΥ (Α1), Women Volleyball League. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνης της ομάδας και της διοίκησης συνεχίζει να είναι ο βασικός φυσικοθεραπευτής της ομάδας.